Soorten Schimmel

Soorten Schimmel

Soorten

1. Acremonium

Acremonium-schimmel is een toxigeen schimmeltype dat in de loop van de tijd evolueert in zijn uiterlijk. Het begint eerst als een kleine vochtige schimmel die verandert in een fijne poedervormige substantie. Acremonium-schimmel is vaak roze, grijs, oranje of wit van kleur. Acremonium groeit typisch in huishoudelijke systemen en gebieden zoals condensatie van luchtbevochtigers, koelspiralen, afvoerpannen en raamafdichtingen.

Blootstelling aan acremonium is erg gevaarlijk en kan leiden tot ziekte in het beenmerg, immuunsysteem en andere organen. Omdat het kankerverwekkend is, kan het ook de hersenfunctie schaden. Acremonium is soms bekend om te groeien met andere soorten schimmels, waaronder strachybotrys, wat een bijzonder onaangenaam en gevaarlijk schimmelprobleem in huizen veroorzaakt.

2. Alternaria

Alternaria

Alternaria is de meest voorkomende vorm van allergene schimmel ter wereld. Het is een fluwelen vorm met donkergroene of bruine haren. Het groeit meestal overal waar vocht optreedt. In huizen komt dit vaak voor in douches, badkuipen en onder lekkende wastafels. Alternaria is ook een veel voorkomende schimmelsoort die verschijnt als gevolg van waterschade aan een huis of gebouw.

Als een allergene schimmel veroorzaakt alternaria astma-achtige symptomen, waaronder in de bovenste luchtwegen, neus en mond. Omdat het zich snel verspreidt, is het belangrijk om alternaria-schimmel te verwijderen onmiddellijk voordat het een huis inhaalt.

3. Aspergillus

Aspergillus is een veel voorkomende schimmel die voorkomt in Amerikaanse huishoudens. Het heeft lange kolfvormige sporen die dikke lagen of wanden van de mal kunnen vormen. Hierdoor ontstaan ​​lange ketens van schimmelgroei op oppervlakken. Omdat er meer dan 185 soorten aspergillusschimmels zijn, kan deze in veel verschillende kleuren voorkomen.

Aspergillus is een allergene schimmel, maar kan ook giftiger worden, afhankelijk van de soort en de aangetaste omgeving. Het kan leiden tot symptomen zoals astma-aanvallen, longinfecties en luchtwegontsteking. Bepaalde soorten aspergillus kunnen aflatoxinen produceren, een bekend en dodelijk kankerverwekkend middel.

4. Aureobasidium

Aureobasidium

Aureobasidium is een allergene schimmel die soms voorkomt achter behangpapier of op geschilderde of houten oppervlakken. Aureobasidium ontwikkelt zich meestal in roze, bruine of zwarte kleur. Naarmate het ouder wordt, wordt aureobasidium meestal donkerder bruin van kleur.

Het belangrijkste gezondheidsrisico van aureobasidium is het vermogen om oog-, huid- en nagelinfecties te veroorzaken. Vanwege het potentieel om dermatitis (huiduitslag) te veroorzaken, mag het nooit rechtstreeks met de blote huid worden aangeraakt.

5. Chaetomium

Chaetomium is een schimmel die veel voorkomt in door water beschadigde huizen en gebouwen. Chaetomium heeft een katoenachtige textuur en verandert in de loop van de tijd gewoonlijk van wit naar grijs naar bruin en uiteindelijk naar zwart. Chaetomium-schimmel wordt meestal aangetroffen in een vochtig of lekkend dak, kelder of gootsteen en is mogelijk herkenbaar aan zijn muffe geur.

Chaetomium-schimmel veroorzaakt gezondheidseffecten zoals huid- en nagelinfecties. In sommige gevallen kan het mycotoxinen produceren die vooral gevaarlijk zijn bij personen met een aangetast immuunsysteem. Omdat het groeit in chronisch vochtige omstandigheden, is het belangrijk om de oorzaak van waterschade in je huis te herstellen. Dit betekent dat u moet weten waar u het kunt vinden. Chaetomium-schimmel kan groeien op plaatsen zoals uw dak, kelderfundering of lekkende leidingen. Door het vochtprobleem bij de bron af te snijden, wordt voorkomen dat dit vormtype herhaaldelijk terugkeert.

Leave a Reply