Effecten Van Schimmel Op De Menselijke Gezondheid

Effecten Van Schimmel Op De Menselijke Gezondheid

Effecten

Schimmel kan een giftige en gevaarlijke levende substantie zijn die onder zeer specifieke omstandigheden groeit. Schimmel gedijt meestal in vochtige en donkere omgevingen waar temperaturen variëren van 60 tot 80 graden Fahrenheit. Schimmel kan voorkomen in uw huis, auto, kantoor of elke andere structuur waar u en uw gezin tijd in doorbrengen.

Het is van vitaal belang om schimmel te kunnen herkennen, de potentiële gezondheidseffecten ervan te kennen en er onmiddellijk mee om te gaan, of je er nu vele jaren gaat wonen of je huis in de nabije toekomst wilt verkopen. In veel gevallen is schimmelgroei zo wijdverbreid dat de gemiddelde huiseigenaar het zelf niet goed kan beheersen en elimineren. Professionele schimmelverwijderingsbedrijven hebben de ervaring en instrumenten die nodig zijn om de schade te beoordelen en schimmelgroei te beheersen en te stoppen voordat deze verdere schade toebrengt aan de menselijke gezondheid.

Het is van cruciaal belang schimmel te identificeren en te elimineren zodra deze zich begint te ontwikkelen. Schimmel kan zeer giftig zijn en kan een langdurig effect hebben op de menselijke gezondheid, afhankelijk van de soort en de mate van blootstelling. Kinderen, senioren, zwangere vrouwen en mensen met reeds bestaande gezondheidsproblemen zijn bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen van schimmel. Schimmel is zo’n ernstig gezondheidsprobleem dat organisaties zoals het Institute of Medicine (IOM), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) alle onderzoeken hebben onderzocht en gepubliceerd over de verbanden tussen deze giftige stof en verschillende ziekten en gezondheidsproblemen.

Hier zijn enkele van de belangrijke gezondheidseffecten van blootstelling aan schimmels:

• Gevoeligheid voor schimmels:

Sommige mensen zijn bijzonder gevoelig voor schimmels, terwijl anderen na verloop van tijd een gevoeligheid kunnen ontwikkelen als gevolg van langdurige blootstelling. Andere mensen hebben mogelijk meer gevoelige schimmelallergieën en kunnen er ernstig door worden beïnvloed. Schimmelgevoeligheid omvat symptomen zoals:
o Borst- en neusverstopping
o Hoesten, niezen en piepende ademhaling
o Keelpijn
o Tranende, droge of pijnlijke ogen
o Huidirritatie
o Hoofdpijn

• Aan schimmel gerelateerde infecties:

Mensen met een aangetast immuunsysteem of reeds bestaande longaandoeningen zoals chronische obstructieve longstoornis (COPD) zijn veel vatbaarder voor de gezondheidsrisico’s van schimmels. In feite kunnen mensen met dit soort aandoeningen mogelijk infecties in hun longen ontwikkelen als gevolg van blootstelling aan schimmels.

• Ademhalingsaandoeningen:

Behalve dat schimmel slecht is voor mensen met bestaande longaandoeningen, kan blootstelling aan schimmel ook mogelijk ademhalingsaandoeningen veroorzaken bij verder gezonde mensen. Dit omvat symptomen zoals problemen met de bovenste luchtwegen, hoesten en piepende ademhaling en kortademigheid. Het is ook gekoppeld aan het ontwikkelen van luchtwegaandoeningen zoals astma bij bepaalde mensen die waarschijnlijk vatbaarder zijn. Dit is met name zorgwekkend voor gezonde kinderen die mogelijk astma of andere soorten aandoeningen van de luchtwegen ontwikkelen. Voor degenen die momenteel aan astma lijden, kan blootstelling aan schimmels de symptomen versterken en astma-aanvallen veroorzaken.

• Ernstige en chronische aandoeningen:

Bepaalde soorten schimmels produceren mycotoxinen, een gevaarlijk giftig bijproduct dat kan worden opgenomen door de huid, luchtwegen en darmwand. Langdurige blootstelling aan mycotoxinen kan tot ernstige en zelfs dodelijke aandoeningen leiden. Enkele van de potentieel gevaarlijke symptomen van blootstelling aan mycotoxigenen zijn:
o Pulmonaire fibrose (littekens in de longen)
o Kreeft
o Longbloeding
o Immuun- en bloedaandoeningen
o Lever- en nieraandoeningen
o Neurotoxiciteit (toxisch zenuwstelsel)
o Zwangerschapsvoorwaarden
o Spijsverterings- en hartaandoeningen

Leave a Reply