Dingen Die U Moet Weten Over Schimmel

Dingen Die U Moet Weten Over Schimmel

Mal

1. Schimmel is overal en dat is niet per se een slechte zaak!

Van geneesmiddelen tot bier, wijn en kaas, we gebruiken en profiteren elke dag van schimmels. Er zijn tegenwoordig letterlijk meer dan 100.000 verschillende soorten schimmels bekend. Sommige zijn onschadelijk, andere hebben grote voordelen, maar sommige brengen ook problemen met zich mee. Zelfs de “probleem” -vormen kunnen in een normale omgeving geen probleem zijn. Schimmelniveaus fluctueren constant binnen en buiten en worden beïnvloed door factoren zoals seizoensvariatie en weerseffecten. Zelfs de grootste overtreders worden elke dag overal binnen en buiten op achtergrondniveau aangetroffen, maar wanneer de perfecte omstandigheden zich voordoen en schimmelgroei zich binnenshuis ontwikkelt, kunnen de resultaten catastrofaal zijn. Iedereen heeft verschillende niveaus van gevoeligheid voor schimmels en de gezondheidseffecten variëren van persoon tot persoon, en daarom zijn er momenteel geen overheidsnormen voor schimmels in gebouwen. Om de gezondheid en veiligheid van uw werknemers of andere bewoners van het gebouw te beschermen, is het van cruciaal belang dat eventuele vochtintrusie, vochtigheidsproblemen of schimmelgroei zo snel mogelijk worden verholpen!

2. Hoe ontwikkelt schimmelgroei zich?

Schimmels reproduceren door kleine sporen te maken die normaal gesproken niet zichtbaar zijn zonder een microscoop. Schimmelsporen zweven continu door de binnen- en buitenlucht en zijn meestal geen probleem, tenzij de sporen op een vochtige plek landen en beginnen te groeien. Wanneer overmatig vocht of water zich binnen ophoopt, zal er vaak schimmelgroei optreden, vooral als het vochtprobleem niet gecorrigeerd blijft. Hoewel het onmogelijk is om alle schimmels en schimmelsporen te verwijderen, kan het beheersen van vocht de schimmelgroei binnenshuis beheersen. Schimmels kunnen op vrijwel elke stof groeien, zolang er maar vocht of water, zuurstof en een voedselbron aanwezig zijn. In een waterintrusiesituatie kan een schimmelprobleem in een gebouw zich binnen een dag of twee ontwikkelen, wat kan leiden tot zeer kostbare reparaties en gezondheidseffecten bij de bewoners van het gebouw. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar af en toe zal schimmelgroei ontstaan ​​en het is belangrijk om te weten wat te doen in dat geval.

3. Wat is “zwarte” of “giftige” schimmel?

Ik weet zeker dat jullie allemaal de berichten in de media over “zwarte schimmel” of “giftige schimmel” hebben gezien en gehoord. De mal waarnaar de media verwijzen, is Stachybotrys chartarum (Stachybotrys). Stachybotrys is zwart van kleur, duidt meestal op een langdurig probleem en kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben, vooral bij ouderen, kinderen of mensen met een verzwakt immuunsysteem. Het is een bijzonder vervelende vorm, maar niet de enige waar je je zorgen over moet maken. Helaas zijn er andere schimmels die problemen kunnen veroorzaken in gebouwen en gezondheidseffecten bij gevoelige personen, zoals Aspergillus, Penicillium en Cladosporium, om er maar een paar te noemen, en deze schimmels mogen ook niet over het hoofd worden gezien. Aangezien individuele gevoeligheden van persoon tot persoon verschillen, moet elke schimmelgroei in een gebouw serieus worden genomen.

Leave a Reply