7 Tips Om Schimmel In Uw Huis Te Voorkomen

7 Tips Om Schimmel In Uw Huis Te Voorkomen

Tips

Natte materialen moeten snel worden gedroogd

Schimmel groeit binnen 2 dagen onder de juiste omstandigheden. Als u uw natte handdoek of ander voorwerp binnen of buiten het huis laat liggen, krijgt schimmel een kans. Ooit uw wasgoed te lang in de wasmachine laten staan? De nare geur als je hem eruit trekt is schimmel.

Reinigen, desinfecteren en drogen van oppervlakken voorkomt schimmelgroei

Oppervlakken zoals gootstenen of vloeren zijn ook favoriete plekken voor schimmel; vooral als ze meestal nat zijn. Gelukkig zijn dit typisch niet-poreuze oppervlakken (tegels, steen, laminaat …) waardoor ze ideaal zijn voor desinfecterende middelen en andere reinigingsmiddelen. Sommige mensen beschouwen de sterkste en veiligste desinfectiemethode als een stoomstoomreiniger. Zorg ervoor dat er na het reinigen geen vocht achterblijft. Schimmel kan sneller groeien dan je denkt. Door ervoor te zorgen dat uw oppervlakken droog zijn, voorkomt u ook andere gevaren voor de bewoners die daar wonen.

Verlaag het vochtgehalte in de badkamer door een afzuigventilator te laten draaien tijdens en na het douchen

Je mistige spiegel is niet het ergste probleem dat je tegenkomt als je de ventilator niet gebruikt tijdens het douchen. Het vocht in de lucht komt in elk hoekje en gaatje terecht, het soort plaatsen die heel moeilijk schoon te maken zijn, zelfs als je merkt dat de schimmel daar groeit. Afzuigventilatoren helpen het vochtgehalte in de badkamer te minimaliseren, evenals de mogelijkheid om schimmel te laten groeien.

Sanitair lekken en kwel verhelpen om vochtophoping te voorkomen en schimmelgroei te voorkomen

Lekkages worden veroorzaakt door leidingen die al zijn uiteengevallen. Het is belangrijk om oude leidingen te vervangen zodra ze tekenen van vervallen vertonen. Het vocht van een lekkende buis zal veel verder reizen dan alleen de zichtbare tekens. Het maakt niet uit hoeveel u probeert het huis schoon te houden, er zijn nog steeds gebieden die u negeert of niet kunt bereiken. Dat zijn de plaatsen waar schimmel graag groeit.

Bewaar kleding, kampeerspullen en andere items voor incidenteel gebruik droog en schoon om schimmelgroei te voorkomen

Droog uw items grondig af voordat u ze opbergt. Probeer ze buiten te plaatsen of op plaatsen waar lucht circuleert. Het laatste dat u tijdens een kampeertrip wilt weten, is dat uw tent de vorige keer nat is opgeborgen en onder de schimmel zit.

 

Verhoog de luchtstroom in uw huis

Meubilair weg van muren verplaatsen en kastdeuren openen om luchtcirculatie mogelijk te maken, beperkt de groei van schimmels. Besloten ruimtes en donkere ruimtes moeten geventileerd worden gehouden. Open ramen hebben de voorkeur boven ventilatoren en airconditioning. Er moet een stabiele beschikbaarheid van verse lucht in het huis zijn om schimmel te voorkomen.

Behandel je kelder !, en voorkom condensatie

Laten we eerlijk zijn, niemand gaat graag naar de muffe kelder. Je hoeft alleen maar man (of vrouw) op te pakken en ermee om te gaan. Of dat nu betekent dat u een ontvochtiger moet laten draaien, een funderingsafvoer moet installeren of meer luchtcirculatie moet krijgen, laat dat vocht niet onder uw huis blijven hangen. Isolerende muren en het installeren van storm- of thermische ruiten houden muren warm en beperken condensatie.

Leave a Reply